اسکالپ سر آقایان

« راهنما و دانستنی‌ها »

اسکالپ سر یا هاشور سر، روشی برای رفع طاسی سر و کم پشتی موی سر است که این روزها بین زنان و مردانی که از ریزش مو رنج می‌برند، رواج پیدا کرده است.
اسکالپ سر به معنای هاشور زدن کف سر یا پوست سر است به نحوی که فضای خالی سر با پیگمنت پر می‌شود.
اگر از مشکل ریزش مو رنج می‌برید، تنها نیستید. افراد زیادی در سراسر دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکل معمولا با افزایش سن، بیشتر می‌شود. ریزش مو و طاسی، در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود.
این روزها روش‌های زیادی برای درمان ریزش موی زنانه و مردانه، توصیه می‌شود و رواج دارد. از مصرف داروها و مکمل‌های مخصوص گرفته تا کاشت مو. ولی یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین راه‌ها برای اصلاح این نواقص، میکروپیگمنتیشن اسکالپ یا به طور خلاصه اسکالپ سر است.

چرا دچار ریزش مو می‌شویم؟

قبل از اینکه در مورد میکروپیگمنتیشن اسکالپ یا SMP صحبت کنیم بد نیست که در مورد علت ریزش مو و عوامل ایجاد آن بیشتر بدانیم.
دلایل زیر همگی در ریزش مو نقش دارند:

  • ژنتیک: اگر شما بسیار سریع‌تر از حالت نرمال در حال از دست دادن موهای خود هستید، احتمالا به دلایل ژنتیکی است. فولیکول‌های مو بلوپرینت دی‌ان‌ای دارند. در نتیجه اگر پدر، پدربزرگ یا اقوام شما دچار ریزش مو یا طاسی هستند، این احتمال وجود دارد که شما هم دچار طاسی شوید.
  • هورمون‌ها: افرادی که مستعد ریزش مو هستند فولیکول‌هایی دارند که به نوعی هورمون به نام DHT حساس هستند. این هورمون‌ها باعث کوچک شدن فولیکول‌های مو می‌شود. این روند در نهایت باعث می‌شود که موها باریک‌تر شوند و تا جایی ادامه پیدا می‌کند که رشد مو متوقف می‌شود.
  • افزایش سن: با افزایش سن، روند رشد موها بسیار کندتر می‌شود.
  • سایر عوامل: در ریزش مو عوامل دیگری چون سیگار کشیدن، مصرف بیش از اندازه الکل، داروهای کراتینی و حتی رژیم غذایی نامناسب دخیل است.

اسکالپ سر یا میکرپیگمنتیشن اسکالپ چیست؟

در این فرایند، پیگمنت از طریق سوزن‌های ریز یا میکرونیدل‌ها به پوست سر یا اسکالپ تزریق می‌شود. این فرایند باعث می‌شود که ظاهری شبیه به فولیکول‌های مو در پوست سر ایجاد شود و پوست سر، پر موتر به نظر برسد. این فرایند در واقع نوعی کپی کردن فولیکول‌های موهای طبیعی است که باعث ایجاد ظاهری پرحجم در نواحی خالی سر می‌شود.
این روش برای کسانی مناسب است که مشکلاتی مثل باریک شدن خفیف موها یا عقب رفتن مو در نواحی محدود دارند.

اسکالپ سر چطور انجام می‌شود؟

در روند انجام اسکالپ سر، با استفاده از میکرونیدل ها یا سوزن‌های بسیار ریز، پیگمنت وارد لایه بیرونی پوست سر می‌شود. فرایند انجام آن تقریبا شبیه به تاتو است. البته SMP  بسیار دقیق‌تر، فنی‌تر و تخصصی‌تر است و حتما باید توسط متخصصان دوره دیده و مجرب انجام شود.
در این روش نقطه‌های بسیار ریزی از پیگمنت در لایه بیرونی پوست یجاد می‌شود که ظاهری شبیه به پوست شیو شده را ایجاد می‌کند.
قبل از اینکه اسکالپ سر انجام دهید، یک جلسه با متخصص مربوطه به عنوان جلسه مشاوره برگزار خواهید کرد. در این جلسه به متخصص مربوطه توضیح خواهید داد که فرم مورد نظر، حجم مورد نظر و رنگ مورد نظرتان برای اسکالپ سر به چه نحوی است.
برای ایجاد هر نقطه، زخم کوچکی در پوست ایجاد می‌شود. به مرور این زخم‌ها ترمیم می‌شوند و دلمه یا کراستی روی زخم ایجاد می‌شود. با از بین رفتن و کنده شدن این دلمه‌ها، بخشی از پیگمنت تزریق شده خارج می‌شود. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن نیز شروع به مبارزه با پیگمنت‌ها می‌کند که باعث کوچک تر شدن آنها می‌شود.
در نتیجه‌ی این فرایند، کمرنگ تر شدن نقطه‌های ایجاد شده اتفاق می‌افتد. به همین دلیل است که برای اجرای کامل اسکالپ سر با رنگ و فرم دلخواه‌تان، باید این کار را در چند جلسه تکرار کنید.
برای این کار ممکن است از رنگ‌های مختلفی استفاده شود که باعث می‌شود پیگمنت‌ها با هم تفاوت داشته باشند و بعضی از آنها برجسته‌تر از بقیه به نظر برسند. در اولین جلسه معمولا از رنگ‌های روشن‌تر استفاده می‌شود و در جلسات بعدی، رنگ‌ها تیره‌تر می‌شوند.

اسکالپ سر چقدر طول می‌کشد؟

اجرای این فرایند حدود سه تا پنج ساعت در جلسه اول طول می‌کشد. جلسات بعدی مدت زمان کوتاه‌تری دارد.

کاربرد اسکالپ سر چیست؟

از این روش برای رفع نواقص متعدد و کاربردهای متفاوتی استفاده می‌شود. این روش فقط برای پر کردن فضاهای خالی سر بر اثر ریزش مو نیست. ریزش‌های مو ناشی از سوختگی پوست یا ناشی از زخم‌های جراحی نیز با همین روش رفع می‌شود. گاهی برای محو کردن خال‌های مادرزادی در پوست سر از روش میکروپیگمنتیشن اسکالپ استفاده می‌کنند.

آیا این روش دردناک است؟

کسانی که این روش را امتحان می‌کنند معمولا در ابتدای انجام این فرایند، درد و سوزش و ناراحتی را تجربه می‌کنند ولی به مرور این درد و سوزش کمتر می‌شود. بعض از قسمت‌های پوست سر، عصب‌های قوی‌تری دارند و درد را بیشتر منتقل می‌کنند. البته اکثر افرادی که این روش را انتخاب می‌کنند، بیشتر بر نتایج کار تمرکز دارند و اهمیتی به درد و سوزش آن نمی‌دهند.

دوران ریکاوری اسکالپ سر چقدر است؟

قرمزی و سوزش بعد از اسکالپ سر ممکن است یک تا دو روز بعد از انجام فرایند، طول بکشد. غیر از این مورد، ریکاوری در اسکالپ سر، روندی سریع دارد و حتی روز بعد می‌توانید به فعالیت روزانه خود ادامه دهید.

آیا اسکالپ سر عوارض دارد؟

این روش عوارض و معایبی هم دارد. از جمله اینکه پوست سر تا مدت‌ها قرمز باقی می‌ماند. و اینکه پیگمنت‌ها همراه با دلمه زخم ممکن است خارج و کمرنگ شوند.

ایا این روش فقط برای آقایان کاربرد دارد؟

این روش هم برای زنان هم برای مردان کاربرد دارد. زنان نیز ممکن است به انواع طاسی مبتلا شوند یا برخی از نواحی پوست سرشان به دلایل مختلف خالی شود. به همین دلیل زنان هم می‌توانند از مزایای این روش بهره‌مند شوند و قسمت‌های خالی سر را پرتر نشان دهند.

بعد از اسکالپ سر چه مراقبت‌هایی نیاز است؟

در اولین روزهای بعد از اسکالپ، باید از انجام فعالیت‌هایی که باعث عرق کردن‌تان می‌شود خودداری کنید. همچنین، نباید سر خود را بشویید و شامپو بزنید. بعد از چهار روز مردان می‌توانند پوست سر خود را شیو کنند ولی نباید روی قسمت‌هایی از سر که زخم‌ها دلمه بسته، دستکاری کنند.
در بیشتر موارد نتایج حاصل از اسکالپ سر حدودا ۴ تا شش سال باقی می‌ماند. بعد از این مدت، برای پررنگ‌تر کردن و ترمیم، افراد می‌توانند این روند را تکرار کنند.

نتایج اسکالپ سر چقدر واقعی و طبیعی است؟

اینکه نتایج اسکالپ سر چقدر واقعی و طبیعی باشد، به متخصصی که این کار را برایتان انجام داده است بستگی دارد. مهارت و تجربه در این کار بسیار مهم است. به همین دلیل قبل از اینکه یک متخصص را برای این کار انتخاب کنید، حتما تحقیق کنید. نمونه کارهای قبلی را ببینید و با دید باز تصمیم بگیرید.
همیشه این احتمال وجود دارد که نتیجه کار، راضی‌کننده نباشد. به خصوص اگر بهترین گزینه برای برای انجام میکروپیگمنتیشن اسکالپ انتخاب نکرده باشید.

معایب اسکالپ سر چیست؟

معایب اسکالپ سر
این روش معایبی هم دارد که قبل از انتخاب آن، باید بدانید. از جمله معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
روش SMP یا اسکالپ میکروپیگمنتیشن، یک روش دائمی است. این مورد می‌تواند جزو معایب این روش باشد. چرا که الگوی رویش مو، همواره ثابت می‌ماند و دیگر قابل تغییر نیست. درست مثل تتو، پارک کردن میکرواسکالپ نیز با لیزر ممکن است.
قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب و اشعه فرابنفش، باعث کمرنگ شدن پیگمنتیشن می‌شود. به همین دلیل ممکن است نیاز باشد که بیمار چندین بار برای ترمیم، به کلینیک‌های مربوطه مراجعه کند.
مردانی که اسکالپ سر را انتخاب می‌کنند، برای اینکه از مزایای این روش بهره‌مند شود و ظاهری طبیعی داشته باشند باید همواره موهای خود را خیلی کوتاه نگه دارند.
.
منابع:
.https://deterland.com

error: Alert: Content selection is disabled!!