راهنمای اسپری روزانه ضد تعریق

« راهنما و دانستنی‌ها »

به طور کلی دو نوع اسپری در بازار موجود هستند دئودورانت و اسپری های ضد تعریق.
ضد تعریق اندکی با دئودورانت متفاوت است اما به همان اندازه می­ تواند خوشبوکننده باشد چرا که میزان تعریق بدن شما را کنترل می ­کند و همچنین با داشتن رایحه های معطر باعث خوشبوتر شدن بدن شما می ­گردد. در واقع دئودورانت و ضد تعریق مانند یک لایه بر روی پوست شما قرار گرفته و با داشتن رایحه مطبوع بوی بد بدن شما را مخفی کرده و باعث می­ شود شما و یا دیگران دیرتر متوجه بوی نامطبوع شوید.
غدد تعریق در همه جای بدن وجود دارد و شما نیز می ­توانید از ضد تعریق ها در تمامی سطوح بدن استفاده کنید. اما افرادی که تعریق بیش از حد دارند بهتر است با مشورت پزشک ضد تعریق های درمانی را جایگزین ضد تعریق های معمولی کنند.

تفاوت اسپری ضد تعریق و اسپری خوشبوکننده

شناسایی انواع محصولات ضد تعریق به انتخاب و خرید هر یک کمک بسیاری می‌کند. مهم‌ترین نکته در خرید اسپری ضد تعریق تشخیص تفاوت آن از اسپری خوشبوکننده بدن است. تفاوت مهم این دو محصول که در هنگام خرید بایستی به آن توجه داشت، تفاوت عملکرد به دلیل نوع فرمولاسیون تشکیل دهنده آن‌ها است. در ترکیبات سازنده اسپری‌های خوشبو کننده بدن از مواد ضد تعریق استفاده نشده و این موضوع سبب شده تا این محصول تنها موجب خوشبو شدن بدن شده و عمل جلوگیری از تعرق را انجام ندهد، در حالی که در اسپری‌های ضد تعریق از موادی مانند آلومینیوم هیدروکسید استفاده شده که از تعرق بدن جلوگیری کرده و موجب بسته شدن این منافذ خواهد شد. اسپری‌های خوشبو کننده بدن کارکردی مشابه به عطر و ادکلن داشته و در تاثیری در کنترل عرق بدن ندارند اما اسپری‌های ضد تعریق علاوه برو ایجاد بوی خوش بر روی بدن تعرق افراد را نیز کمتر خواهد کرد.

نحوه استفاده صحیح از اسپری ضد تعریق

یکی از راهکارهای مهم برای بهتر نتیجه گرفتن در استفاده از اسپری‌های ضد تعریق، چگونگی استفاده از آن‌ها است. این چگونگی شامل محل و زمان استفاده از اسپری بوده که در ادامه نحوه صحیح آن را شرح خواهیم داد.  بهترین زمان مصرف اسپری‌های ضد تعریق بلافاصله پس از استحمام و قبل از خشک شدن بدن است. رطوبت موجود بر روی پوست بدن پس از حمام کردن همراه با موارد داخل اسپری جذب بدن شده و ساعات بیشتری خاصیت ضد تعریق بودن خود را حفظ می‌کند؛ این راهکار برای افرادی که میزان تعرق بیشتری نسبت به دیگران دارند مناسب‌تر است. همچنین می‌توان در صورتی که تعرق بسیاری ندارید قبل از خروج از منزل و یا انجام فغالیت‌های بدنی سنگین که منجر به تحریک غدد عرقی می‌شود از اسپری استفاده کرد. قسمتی از بدن که معمولا اسپری ضد تعریق بر روی آن اعمال می‌شود نواحی زیر بغل است. برای گرفتن نتیجه بهتر در کنترل تعرق به خصوص در آقایان بهتر است سایر نواحی مانند سینه و گردن و نواحی پشت بدن را نیز با استفاده از اسپری در برابر تعریق زیاد مصون نگه داشت. توجه داشته باشید میزان پاشش اسپری نباید بسیار زیاد باشد زیرا که به مرور زمان موجب سیاه شدن و خشک شدن پوست آن ناحیه می‌شود.

روش تشخیص اسپری ضد تعریق مناسب

برای خرید اسپری ضد تعریق مناسب بهتر است تعدادی نکته در این رابطه را رعایت کنید. نکته اول خرید محصولی با کیفیت و شناخته شده از فروشگاهی معتبر است. با خرید از فروشگاه ایرانوس می‌توانید اسپری ضد تعریقی با کیفیت و اصل را خریداری کرده و از تاثیر آن بر روی بدن خود اطمینان داشته باشد.  نکته دوم برای تشخیص اسپری مناسب توجه به ترکیبات سازنده محصول و مشخصات آن است. بهتر است اسپری خریداری شده شامل ترکیباتی مانند  نمک های آلومینیوم باشد تا علاوه بر کنترل تعرق، باعث بروز حساسیت نیز در افراد نشود، وجود موادی مانند پارابن و الکل در ترکیبات تشکیل دهنده اسپری چندان مطلوب نبوده و ممکن است بر اثر استفاده از چنین محصولی پوست دچار خشکی و التهاب بیش از حد شود. مشخصات درج شده بر روی اسپری نیز اهمیت بسیاری دارند، یکی از مشخصات مهم اسپری ضد تعریق مقدار تاثیرگذاری آن بر روی تعرق بر اساس ساعت است. بسیاری از اسپری‌ها در مدت 24 ساعت تاثیر خود را حفظ کرده و تعدادی از آن‌ها تا 72 ساعت نیز حتی تاثیر خود بر روی بدن خواهند گذاشت، بنابراین توجه به این موضوع نیز در خرید اسپری ضد تعریق اهمیت دارد.

نحوه استفاده

اسپری‌های ضدعرق برای پیشگیری از تعریق تولید شده‌اند نه برای جلوگیری از عرق کردن لباس‌ها! به‌همین‌‌دلیل اگر می‌خواهید نتیجه مطلوبی از عملکرد این محصولات بگیرید، باید آنها را مستقیم روی پوست بدنتان اسپری کنید زیرا آغشته کردن لباس به اسپری‌های ضدعرق، تاثیری در پیشگیری از عرق کردن یا حتی پیشگیری از بدبو شدن ناحیه زیر بغل ندارد. البته می‌توانید اسپری‌های خوشبوکننده را مستقیم روی پوستتان نزنید و آنها روی لباستان اسپری کنید اما برخی از این اسپری‌ها، حاوی ترکیب‌هایی هستند که تماس مستقیم آنها با پارچه لباس، باعث ایجاد لکه روی آن می‌شود. بهتر است این را هم بدانید که قبل از استفاده از انواع خوشبوکننده یا ضدعرق اسپری‌ها،‌ پوست بدنتان باید کاملا خشک و تمیز باشد.

بهترین زمان استفاده

بهترین زمان استفاده از اسپری‌های ضدعرق برای افرادی که زیاد عرق می‌کنند، وقتی است که از حمام خارج شده‌اند و بدنشان کاملا تمیز است و هنوز عرق نکرده اما افرادی که زیاد عرق نمی‌کنند و عرقشان هم بدبو نیست، بلافاصله پس از حمام کردن نیازی به استفاده از اسپری ندارند. آنها می‌توانند قبل از خروج از منزل، کمی اسپری خوشبوکننده بزنند تا هم خودشان و هم لباس‌هایشان بوی ملایم و مطلوبی بگیرد. حواستان باشد اگر زیاد عرق می‌کنید و عرقتان هم بدبو است، به‌هیچ‌وجه بعد از اینکه عرق کردید و بدنتان بو گرفت، از اسپری‌های ضدعرق یا خوشبوکننده استفاده نکنید. این کار نه‌تنها بوی عرق را از بین نمی‌برد، بلکه باعث تند و بدبوتر شدن بدنتان هم می‌شود. اگر عرق کرده‌اید و وقت استحمام هم ندارید، ابتدا عرق زیر بغل خود را با یک دستمال کاغذی مرطوب پاک کنید، سپس پوستتان را با دستمال دیگری خشک کنید و بعد از آن، کمی اسپری ضدعرق بزنید. اسپری‌های ضدعرق، حاوی مواد خوشبوکننده هم هستند و نیازی به استفاده جداگانه از اسپری‌های خوشبوکننده برای کسانی که از ضدعرق‌ها استفاده می‌کنند، نیست. یک نکته دیگر اینکه بدن ما در طول خواب شبانه، فعالیت خاصی ندارد و به‌همین دلیل هم عرق چندانی نمی‌کند بنابراین بهتر است حتی در صورت استحمام شبانه، کمی به پوستتان استراحت بدهید و آن را پیش از خواب آغشته به انواع مام و اسپری نکنید. می‌توانید مام‌ها و اسپری‌های ضدعرق را بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، استفاده کنید.

 
موارد منع مصرف‌

هرچند استفاده از اسپری‌های ضدعرق و خوشبوکننده بدن برای تمام افراد در گروه‌‌های سنی و جنسی مختلف مجاز است، اما محدودیت‌هایی هم در استفاده از این محصولات برای برخی از افراد وجود دارد. مثلا اگر اولین مرتبه پس از استفاده از یک نوع اسپری خاص، دچار خارش پوستی شدید، باید بدانید که به ترکیب‌های موجود در آن محصول خاص، حساسیت دارید و باید دور مصرف آن را خط بکشید. استفاده مداوم از اسپری‌هایی که باعث خارش زیر بغل می‌شوند هم می‌تواند به مرور زمان پوست این ناحیه را تیره‌تر کند زیرا خاراندن مکرر پوست، باعث افزایش فعالیت رنگدانه‌های پوستی و در نتیجه، تیره‌تر شدن رنگ آن می‌شود. احتمال ایجاد حساسیت در اثر استفاده از اسپری‌های ضدعرق در افرادی که مبتلا به اگزما هستند هم بیشتر است. به کسانی هم که پوست زیر بغل خود را در اثر اصلاح با تیغ بریده‌اند، توصیه می‌شود برای پیشگیری از سوزش زخم‌ها و ایجاد حساسیت در این ناحیه، تا مدتی سراغ اسپری‌های ضدعرق حاوی الکل نروند و از انواع بدون الکل آنها استفاده کنند. افراد مبتلا به آسم و آلرژی یا بیماری‌های تنفسی هم نباید از انواع خوشبوکننده‌ها و ضدعرق‌هایی که به‌صورت اسپری در بازار موجود هستند، برای کاهش تعریق استفاده کنند زیرا احتمال استنشاق ذرات و ترکیب‌های موجود در اسپری‌ها هنگام استفاده از آنها وجود دارد و ممکن است آسم و آلرژی را تشدید کند.
.
منابع:
.https://www.alef.ir
.https://blog.poostkala.com

error: Alert: Content selection is disabled!!